הכנת אוכל הרבה יותר קלה כשיש לך סט טוב של סכיני מטבח להתמודדות עם חיתוך, פריסה וחיתוך לקוביות. מסושי לסטייקים, לכל אוכל יש סכין מסוימת שהיא עובדת הכי טוב איתה.
כשמדובר ב- סכיני מטבח , אין כמו למצוא את סט הסכינים המושלם, כשהוא עובד עם סגנון הבישול שלך, חותך את הכל כל כך בקלות ופשוט מרגיש נכון ביד שלך.
הכירו את התכונות והיתרונות של כל סכין, ולמדו כיצד להגן על סט הסכינים שלכם בעזרת כמה טיפים מועילים לתחזוקה וטיפול בסכיני המטבח שלכם.
סכין שף | סכין סנטוקו | סכין לבשר | סכין עזר | סכין טורנה | סכין לחם | סכין קצבים | סכין פילוט | סכין סטייק
סכין שף זוהי סכין בעל להב מעוקל בעדינות האידיאלי לחיתוך, טחינה ולרוב משימות הבישול האחרות.
סכין שף הוא הסכין האוניברסלי, החיוני של המטבח האירופי. המקבילה היפנית שלה היא סכין סנטוקו.
לסכין של שף להב ארוך (20 ס”מ), קשיח, חלק ומחודד.
הסכין אידיאלית לחיתוך ופריסה של נתחי בשר גדולים (רגלי טלה, צלי …), אך גם לחיתוך פירות וירקות, חיתוך לפרוסות דקות, חיתוך כרישה וכו…
במטבח המקצועי ניתן למצוא את הסכין הזו בשימוש ע"י טבחים במסעדות ואצל שף פרטי ושפים במלונות
סכיני סנטוקו הם אולי הסכינים היפניים הידועים ביותר במטבח שלנו. הסיבה לכך היא שסכיני סנטוקו הם הנפוצים ביותר בקרב השפים היפנים.
הלהב של סכין סנטוקו בדרך כלל באורך של בין 13 עד 30 ס”מ.
הלהב של סכין הסנטוקו והידית שלו נועדו לעבוד בהרמוניה ככל שרוחב הלהב ומשקלה תואמים למשקל וגודל הידית. זה נחשב לסכין מאוזנת היטב.
סכין סנטוקו בדרך כלל בהירה יותר, דקה וקצרה יותר מסכיני חיתוך מערביים מסורתיים.
סכינים אלו הינן בסיסיות ואינן אידיאליות לחיתוך מזון קשה כמו עצמות ומזונות קשים אחרים.
חשוב להשתמש בקרש חיתוך עם משטח שטוח שהוא רך או בינוני, אך לעולם לא על משטחים קשים כמו פלדה, שיש או צפחה.
לסכין זו להב דק ומעוקל בעדינות בעובי 18 ס”מ, מה מאפשר לך לחתוך בשר ועופות בדיוק רב. הסכין משמשת לעתים קרובות יחד עם מזלג, זה נקרא סט גילוף.
ישנם שני סוגים של מזלגות:
סכין זו היא סכין קלת משקל, שימושית וחדה מאוד, זוהי הסכין הקטנה ביותר, ובכל זאת המשומשת ביותר.
סכין עזר היא סכין קצרה בעלת להב קצרה (8 – 10 ס”מ), היא חלקה, מחודדת ונוקשה.
זו סכין אידיאלית לקילוף וחיתוך של פירות וירקות קטנים, לקוביות שן שום, לניקוי פטריות, לקיצוץ עשבי תיבול וכו…
בדומה לסכין עזר, סכין טורנה הוא סכין קטן אשר בנוי בצורה מעוקלת כמו חצי ירח. סכין זה משמש לקילוף ירקות, כמו תפוחי אדמה.
הצורה המעוגלת מתאימה לצורת הירקות העגולים ביותר שמקל על הסרת העור ללא עודף פסולת או חיתוך אצבע.
סכין הלחם היא בעלת להב ארוך (20 ס”מ), דק, קשיח ומשונן.
לפיכך להב המסור שלו מושלם לחיתוך קל להשגת חתך נקי על כל סוגי הלחם, כולל אלה עם קרום עבה וקשיח.
סכין לחם מושלם גם לחיתוך לחמניות, עוגות ספוג, ברוסקטות ופיצות לפרוסות מבלי לרסק או לקרוע אותן.
סכין זו יכולה גם להיות מאוד שימושית לחיתוך פירות וירקות עבים, כמו אננס!
הקופיץ, המכונה גם ‘סכין קצבים’, הוא סכין עבה וכבד עם קצה משופע חד.
לרוב אפשר למצוא סכין זה אצל קצבים ומסעדות שמכינים בשר משלהם. עובי הלהב יכול לנוע באופן דרמטי בהתאם למטרה המיועדת של החיתוך.
טווח אורך: 6-12 אינץ’
אידיאלי ל: פיצול בשר מעצם, המשמש בדרך כלל לבשר בקר, עוף וסוגים אחרים של בשר עבה.
מפצל ירקות גדולים ועבים יותר, כמו מלונים ודלעת.
מבין כל סוגי הסכינים השונים הכלולים ברוב ערכות הסכינים למטבח, קל לאתר את סכין הפילוט. סכין הפילוט הכולל להב צר וגמיש למחצה, יכול לשמש למגוון משימות במטבח.
למרות ששמו של סכין שימושי זה נובע מהמטרה המקורית של חילוץ עצמות בנתחי בשר שונים, סכין זה משמשת כיום על ידי טבחים מקצועיים וביתיים כאחד במגוון משימות להכנת אוכל.
מאפיינים נפוצים של סכין הפילוט כוללים:
לסכין סטייק יש להב ישרה, קשיחה, חלקה או משוננת. הגרסה בעלת הלהב החלקה היא סכין עם קצה חיתוך יוצא דופן, המאפשר חתכים נקיים וללא מאמץ, תענוג אמיתי להשתמש בזמן שאוכלים סטייק.
הלהב החלקה מאפשרת חידוד הסכין עם פלדת השחזה, אבן השחזה או מחדדים ידניים שקל מאוד להשתמש בהם.
הגרסה המשוננת של סכין הסטייק חותכת במהירות כל נתח בשר, אפילו הקשה ביותר! לא ניתן להשחיז את סכין הסטייק המשונן, והוא לעיתים קרובות הסכין שתבחרו עבור אנשים שרוצים להימנע ממשימה זו.
המקצוענים מסכימים – אלו הם שלושת הסכינים הדרושים לכל מטבח.
סכינים טובים יכולים לשמש אותך לשנים רבות. דאג להם בעזרת טיפים לתחזוקה וטיפול בסכיני המטבח האלו!
ניקוי הסכינים
שימוש במשטח החיתוך הנכון
שמור על הסכינים שלך חדות על ידי אחסון כראוי, עם קצוות מוגנים מפני נזק, על הקיר, במגירה או על השיש בגוש. בחר את הפתרון המתאים ביותר לאורח החיים שלך.
אם יש לך שטח שיש מוגבל ואינך רוצה להשאיר סכינים על השיש, שימוש באחסון מודולרי במגירת המטבח עשויה להיות האפשרות הטובה ביותר עבורך.
לא מומלץ להשאיר סכינים בחוץ, זה יכול לא רק להזיק ללהבים, אלא שהשארת סכינים במקום גלוי גם מסוכנת מאוד.
יש להשחיז סכינים באופן קבוע כדי לשמור על הלהבים. לאורך זמן, הקצה הדק של הלהב יתפתל באופן טבעי. הקצה הוא למעשה עדיין חד, אך מכיוון שהקצה מפותל, החלק החד ביותר כבר לא נע ישירות דרך האוכל בזמן שחותכים.
משחיז סכינים מאפשר ליישר מחדש את הקצה החד של הסכין – כך שהקצה חד התער שוב עובר בקלות דרך האוכל כשאתה חותך.
אל תשתמש בסכינים ברציפות ללא השחזה שגרתית. שימוש ללא השחזה פירוש שיהיה קשה יותר ויותר לחתוך את האוכל לאורך זמן.