מד חום לבשר הוא מדחום המשמש למדידת הטמפרטורה הפנימית של בשר (במיוחד צלייה וסטייקים) ואוכל מבושל אחר. בישול מזון עד לטמפרטורה הפנימית הנדרשת מבטיח שאינכם צורכים חיידקים מסוכנים. כאשר אתם רוצים לדעת אם הטמפרטורה הפנימית הנדרשת הושגה, אתם צריכים מד חום לבישול ואפיה. ישנם מגוון מדי חום המתאימים לבישול תבשילים ואחרים המתאימים לאפיית דברי מאפה. כל אחד מהסוגים מתאים למטרה מסויימת. לפיכך, זה חיוני לדעת כיצד לבחור מד חום לאפייה ובישול.
אוהבי הבשר ואלה מכם הנוהגים לבשל בשר לאירוח, בחגים, לפינוק ובכלל – יודעים שבשר צריך להתבשל בצורה מסוימת מאוד.
כדי להנות מנתח הבשר שבחרתם, צריך לבחור את הנתח המתאים לצורת הבישול, או לבחור את צורת הבישול המתאימה ביותר לנתח שקיבלתם ולוודא שהבישול, הצלייה, או הטיגון של הנתח, ייעשו על פי הכללים ובצורה המתאימה ביותר לנתח, כדי שתקבלו מנה מוצלחת באמת.
כך למשל, אם אתם אוהבים סטייקים והמבורגרים מבשר איכותי, יש לכם ודאי מידת עשייה מועדפת – בין אם אתם מעדיפים רייר, מדיום, או וול דאן – חשוב שתדעו איך לצלות נכון את הנתח כדי לקבל את מידת העשייה שאתם רוצים.
אך גם אם אתם מתכננים להכין רוסטביף, או נתח גדול אחר בתנור – חשוב שתכירו את הכללים הנכונים להכנת הנתח, כדי שהתוצאה תהיה מוצלחת. אז איך נכנס מד טמפרטורה לבשר לתמונה ואיך הוא יכול לעזור לכם להכין נתחים מושלמים של בשר?
מד טמפרטורה לתנור, או מד טמפרטורה לבישול, הוא מדחום, שמעוצב במיוחד כדי לאפשר לכם למדוד את הטמפרטורה של הבשר תוך כדי צלייה – מבפנים.
אם אתם אוהבים לאכול בשר ויש לכם קצת ניסיון בצליה של נתחי בשר משובחים, אתם יודעים, שכדי להגיע למידת העשייה המדויקת, או למידת העשייה האהובה עליכם ועל מי שאתם מארחים, צריך לבדוק כל הזמן מה קורה עם הבשר ויש כמה דרכים לעשות זאת:
גם כדי להכיר את טווחי הטמפרטורות הרצויים, אתם לא צריכים להיות מומחים לבשר. מומחים לבשר, בעלי ניסיון ובשלנים מקצוענים, מדדו עבורכם את הטמפרטורות המתאימות לכל סוגי הנתחים לפי מידות עשייה שונות:
נתחים של בקר, או עגל צריכים להגיע במרכזם לטמפרטורות מוגדרות לפי מידת העשייה הרצויה:
אם אתם מתכנים לצלות נתח של טלה, רצוי להמתין שמרכז הנתח יגיע לטמפרטורה של 60 מעלות.
קחו בחשבון, שהטמפרטורה של הנתח עשויה להמשיך לעלות לאחר שהוצאתם את הנתח מהתנור ולכן כדאי להוציא את הנתח כשהוא מגיע לטמפרטורה נמוכה ב-10 מעלות מהטמפרטורה הרצויה, כך שאם אתם מכוונים לנתח במידת עשייה מדיום, למשל, הוציאו אותו מהתנור כשהוא בטמפרטורה של 50 מעלות והשאירו את המדחום בתוך הנתח, עד שהוא יגיע לטמפרטורה הרצויה של 60 מעלות.
טיפים לשימוש מוצלח במד טמפרטורה לבשר
אין ספק שמכל שיטות המדידה המקובלות למידת העשייה של הבשר, מד טמפרטורה לבשר מספק את המדידה האמינה והמדויקת מכולן.
בייחוד אם אתם בשלנים מתחילים, אבל גם אם קניתם נתח יקר, משובח וגדול של בשר, אם אתם מארחים וחשוב לכם שהבשר יהיה טעים ועשוי היטב, אם חשוב לכם לקבל מחמאות על האוכל ואפילו אם אתם מתכננים לצלות בתנור חדש וגם אם אתם פשוט לא אוהבים להיות במתח ומעדיפים שהבשר יתבשל בנינוחות, בזמן שאתם מכינים את השולחן, או אפילו נחים לרגע – תוכלו להיות רגועים, כי מד הטמפרטורה יספק לכם מידע מדויק על מצבו של הבשר בהצצה קצרה על התנור.
מד טמפרטורה לבישול איכותי יכול לפתור לכם את הבעיה ולהבטיח שהבשר לא יתייבש, או לא יהיה עשוי מספיק, אלא יהיה מוכן בדיוק במידה שרציתם ולשביעות רצונם של כל הסועדים המסבים אתכם לשולחן.
אתם רק צריכים לרכוש מכשיר איכותי, מיצרן טוב, להבין היטב את הנחיות השימוש ולהכיר את הטמפרטורות הרצויות לסוג הנתח שבחרתם ולמידת העשייה שאתם רוצים – ותקבלו נתח מושלם, עסיסי וטעים. בתאבון!