My Cart

My Cart

משקל מטבח

משקל מטבח

משקל מטבח הוא כלי חיוני בכל מטבח. ברוב המטבחים יש סט של כוסות מדידה, אך אין להם משקל למטבח. למרות שמשקל מטבח אינם כל כך נפוצים למטבח האמריקאי, ל-Amazon.com יש עדיין למעלה מ-200 משקלים למכירה, החל מ-7 דולר ועד למעלה מ-300 דולר. האם זה גאדג'ט שרק שפים פרפקציוניסטים ואופים קבועים צריכים? לא, נסה משקל טוב ותגלה שזו דרך טובה ומהירה יותר לבשל.

משקל מטבח

הרבה אנשים יודעים שכדאי להשתמש באבנית בעת האפייה. אפייה היא כנראה צורת הבישול היחידה שאני יכול לומר שהיא מדע בלי שאנשים יתווכחו איתי. (נסה לומר "מקפצים זה מדע" או "הכנת ממתקים זה מדע" מבלי לקיים את הדיון במדע מול אמנות). למידות יש חשיבות עליונה כאשר מנסים להפוך כדור רטוב של בלילה לקינוח מפואר ונימוח. כדי לקבל מידות מדויקות, נאמר לנו לזרוק את כוסות המדידה ולהשתמש במשקל מטבח. אבל האם אפייה היא הסיבה היחידה להשתמש במשקל?

למה להשתמש במשקל מטבח

הסיבה הראשונה והעיקרית היא כמובן הדיוק. דיוק הוא עד כמה מדידה חוזרת. לדוגמה, אם מדדנו כוס קמח לכל מטרה בכוס מדידה יבשה של 1 כוס (8 אונקיות), אנו מצפים שמסת הקמח תהיה 125 גרם. בהנחה שכוס המדידה היבשה בנויה בתקנים מחמירים, הכוס מדויקת אך לא מדויקת. בכל פעם שקמח נמדד, זה קצת יותר או קצת פחות מ-125 גרם. עד כמה הקמח ארוז היטב, בין אם הוא עבר ניפוי לאחרונה, אם גרפנו את הקמח או כפינו אותו, כל אלה משפיעים על החזרה או דיוק השימוש בכוס כמכשיר מדידה. מצד שני, משקל הוא מדויק (ומדויק אם מכויל). כשמשקלים כוס קמח על משקל, אפשר להוסיף או להוריד קמח עד שהמשקל רושם 125 גרם. הדיוק של המשקל תלוי במידת הקלות של קריאת המשקל. באפייה, שימוש במשקל למדידת כל המרכיבים יבטיח שאתם עוקבים נכון אחר המתכון (לפחות מבחינת פרופורציות המרכיבים). שימוש בכוסות מדידה עלול לגרום למעט יותר קמח מאשר תפיחה וכו'.

יכולת החזרה היא סיבה גדולה מדוע אני משתמש במשקל. כשהבנתי כמה סוכר לשים במתכון או כמה חמאה צריך, שימוש במשקל אומר שבפעם הבאה שאכין את המתכון יהיה לו סיכוי גדול יותר שייגמר בדיוק כמו שהכנתי בפעם הקודמת .

אם דיוק וחזרה אינם גורמים מניעים להשגת משקל (ועבור רוב השפים הביתיים הם לא נשמעים משכנעים מדי), הנה אחד טוב: מדידה מהירה יותר. לא עוד לגרוף עם כוס מדידה ואז ליישר את החלק העליון עם קצה ישר. כל שעליך לעשות הוא לשפוך לקערה המוגדרת על המשקל ולעצור בנקודה הרצויה. עם משקל דיגיטליים עם תגובה מהירה, תצוגת המשקל מתעדכנת מהר מספיק כדי שתוכל למזוג עד שתגיע לערך הרצוי. אז אתה יכול לאפס את המשקל ולמדוד את המרכיב הבא שלך באותה קערה. פחות בלגן לנקות, מדידה מהירה יותר ויותר דיוק. אין חסרונות בשימוש במשקל מטבח (למעט אולי ההשפעה הראשונית על הארנק שלך).

סוגי משקל מטבח

ישנם שלושה סוגים עיקריים של משקל זמינים לשימוש במטבח. איזון, מכני/קפיץ ודיגיטלי. השלושה פועלים על פי עקרונות שונים למדידת משקל. המאזן פועל על ידי ביצוע השוואות בין מסות ידועות לבין האובייקט שיש לשקול. (טכנית, מאזן קובע מסה ולא משקל והוא סוג המשקל היחיד שיעבוד כמו שצריך אם מתכננים לבשל על הירח. האיזון בכל שאר המקצועות נחשב נפרד ממשקל, אבל בבישול אנחנו מגבשים את שניהם יחד .) הבעיה עם המאזן היא שהוא מדווח רק אם האובייקט שאתה מודד גדול או קטן מהמסה הידועה. לדוגמה, כאשר משתמשים במאזן למדידת כוס קמח, מניחים 125 גר' מסה ידועה בצד אחד של המאזן בעוד קמח מונח בצד השני עד שהמסה משני הצדדים מאוזנת. מאזן 3 אלומות למאזן קרן יש קרן עם מסות מתכווננות הנעות לאורך הקורה כדי להגדיל את המומנט המופעל כדי לנטרל את המומנט בקצה השני של הקורה ממשקל האובייקט הנמדד. (בדיוק כמו קנה המידה של הרופא במשרד הרופא שלך.) באופן כללי, איזון טוב הוא מדויק ביותר ויכול להיות מדויק ביותר, אבל לא משנה כמה מיומן מפעיל האיזון, אני מרגיש שהוא קצת איטי לשימוש במטבח .

מבין הגאדג'טים למטבח מאזניים מכניים משתמשים במשטח המותקן על קפיץ כבד למדידת משקל. קפיץ אידיאלי נדחס באופן פרופורציונלי לכוח המופעל עליו. המשמעות היא שהמשקל המוצב על הפלטפורמה קשור ישירות למרחק שהפלטפורמה נעה למטה. הבעיה היא שלמעשה, קפיצים אינם אידיאליים.

לרוב, הם אמנם מציגים את המאפיין של דחיסה ליניארית, אבל הם גם עשויים לשנות את שיעורי הדחיסה לאורך זמן, לא לחזור לאורכם המקורי, ולפעמים אפילו להישבר. כמו כן, בעיה נוספת עם קפיצים היא שכמויות קטנות קשה יותר למדוד מאשר כמויות גדולות. לדוגמה, אם קנה מידה מתוכנן למדוד עד 5 ק"ג. אז מדידת אונקיה אחת של משהו תהיה קשה יותר מפאונד אחד. הסיבה לכך היא שכמות התנועה הקטנה באביב הנגרמת על ידי אונקיה אחת תהיה קשה לזיהוי מכיוון שהסקאלה מתוכננת לנוע באופן שווה לאורך כל חמשת הקילוגרמים. עם זאת, מאזניים מכניים באיכות גבוהה יכולים להיות די מדויקים, אך הם גם נושאים תג מחיר גבוה. משקל פולדר 4/4 אונקיה מאזניים מכניים זולים יכולים לעלות פחות מ-$10, אבל הם לא מאוד מדויקים או מדויקים, אבל אם מאזניים אלה הם היחידים שאתה יכול להרשות לעצמך, רכשו במקום זאת סט של כוסות מדידה יבשות. בשימוש נכון, כוסות המדידה היבשות יהיו מדויקות ומדויקות יותר מהסולמות מתחת ל-$10.

משקל דיגיטלי טוב מספק מדידות קלות לקריאה עם דיוק גבוה. הם עובדים על בסיס רכיב חשמלי הנקרא מד מתח (המכונה גם תא עומס). ההתנגדות של מד המתח משתנה על סמך הדחיסה או שינוי הצורה של הרכיב. מחשב פשוט בסולם הדיגיטלי מוטען מראש במפעל בטבלת ערכים המאפשרת לו לחשב את משקלו של עומס לפי השינוי בהתנגדות. סולמות רבים מתעדכנים בערך פעם בשנייה, אבל סולמות טובים יותר יעדכנו את הקריאות שלהם הרבה יותר מהר. זה אומר שאם אתה שופך סוכר לקערה, הסקאלה תספק משוב כמעט מיידי כדי לא לשפוך יותר מדי. לרוב המאזניים הדיגיטליים יש גם פונקציית טרה המאפשרת למשתמש להחסיר את משקל המיכל מהמדידה.

תכונות שכדאי לחפש

תצוגה גדולה – תצוגה קלה לקריאה חשובה כאשר מודדים עם קערת ערבוב גדולה על המשטח. אם התצוגה קטנה מדי, היא עשויה להיות מוסתרת על ידי הקערה. לא רק של-My Weigh i5000 יש תצוגת LCD גדולה, תאורה אחורית נדלקת כדי להאיר את התצוגה כך שהיא ניתנת לקריאה גם אם הצל של הקערה מכסה את הצג!

היכולת לעבור במהירות ובקלות בין יחידות ארה"ב (פאונד ואונקיות) ליחידות מטריות (גרם) שימושית כאשר יש לך מתכונים בגרמים וחלקם באונקים. אני מקבל כמה מתכונים שיש להם את שניהם, כך שיש לי מתג שימושי הוא חובה. לכמה מותגים יש את המתגים שלהם מתחת ליחידה, כך שלא תוכל להחליף בזמן שקילה. ל-i5000 יש כפתור נחמד בחזית המאפשר לך לעבור בין גרם, פאונד ואונקיות (למשל 1 lb. 8 oz.), פאונד (למשל 1.5 lb.), ומצב ספירה (שם ה-i5000 סופר את מספר הג'לי שעועית או מה שלא תשים על המשקל – וזו, למען האמת, הסיבה שקניתי את המשקל).

טארה – טארינג הוא מדידת משקל המיכל. פונקציית הטרסה מאפשרת לסולם להחסיר את משקל המיכל ולדווח רק על המשקל הנקי של האובייקט הנמדד. רוב המאזניים מאפשרים לך ללחוץ שוב ושוב על כפתור הטרסה, מה שמאפשר לך למדוד מרכיבים רבים באותה קערה (למשל למדוד קמח, טארה, למדוד סוכר, טארה, למדוד שוקולד, טארה וכו'). זוהי תכונה נפלאה ולמרבה המזל כמעט לכל המשקל הדיגיטלי יש אותה. ה-i5000 גם מאפשר לך לזכור את המשקל הגולמי (המשקל בפועל) בכל עת בלחיצת כפתור.

כפתורים ללא תפרים – לחלק מהסולמות יש כפתורים שלא, על פני השטח, נוצרו מאותה חלקה כמו החלק החיצוני של הסקאלה. משמעות הדבר היא שיש סדקים שבהם יכולים לחדור חלקיקים נוזליים או עדינים ולהפוך את הניקוי לכאב. כפתורים ללא תפרים הם חובה במיוחד אם האצבעות מתלכלכות בזמן העבודה במטבח.

קערה ניתנת להסרה – יש משקלים עם קערות מובנות מה שמקשה על הניקוי והכנת המתכון לא נוחה. היכולת להסיר את הקערה שמגיעה עם האבנית (אם היא מגיעה עם כזו) ולהחליף אותה בכוס המדידה.